Hemelvaartsdag is het Nationale Oude Trein- en Tramdag, vrijwilligers staan klaar om bezoekers te vermaken (Foto:PR)

Trein- en Tramdag bij Smalspoormuseum Valkenburg

Hemelvaartsdag donderdag 17 mei is het Nationale Oude Trein- en Tramdag. Ook Stoomtrein Valkenburgse Meer doet hieraan mee. Met de inzet van vele vrijwilligers rijdt er op deze dag een heuse stoomtrein op het smalspoor om het Valkenburgse meer. Heel trots zijn de vrijwilligers op de replica van het tramstation van Gorssel uit 1923. De komende weken worden de laatste details afgewerkt aan het interieur. In het tramstation staan diverse oude stoom- en diesel locomotieven, rijtuigen en andere wagens.

Naast het station staat nu ook een locomotievenloods en een rijtuigenloods in de stijl van de Geldersche Tramwegen aan het begin van vorige eeuw. Op hemelvaartsdag rijdt met amper 20 kilometer per uur de locomotief met drie tot vier rijtuigen achter zich over het smalspoor langs het meer. De machinist, de stoker en de conducteur, allen vrijwillig, maken de rit helemaal af, zeker voor de (klein)kinderen.
Het museum is geopend van 11.00 tot en met 17.00 uur. De stoomtrein vertrekt om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Een treinkaartje kost € 5,– voor kinderen/65+ en € 7,– voor volwassenen. Bij grote belangstelling kan van deze dienstregeling worden afgeweken.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×