Een dwarsdoorsnede van de tunnel onder de Churchilllaan, zoals het TCA de RijnlandRoute voor ogen heeft. (Afbeelding: TCA).

Teleurstelling bij Team Churchill Avenue

Teleurstelling en strijdbaarheid vechten om voorrang bij het Team Churchill Avenue (TCA). Joost Klimbie, één van de initiatiefnemers van het alternatieve tracéplan voor de RijnlandRoute heeft de hoop echter nog niet helemaal verloren nu de provincie dinsdagavond bekend maakte te kiezen voor het buitenom-tracé langs de Stevenshof en door Voorschoten. Naar de rechter stappen om het besluit aan te vechten zal het TCA niet doen. Wel gaat Klimbie met het team de komende weken alsnog proberen om de politiek op andere gedachten te brengen. Volgens Klimbie schat de provincie een aantal zaken bij de Churchill Avenue te somber in.

Zo zit het met de toekomstbestendigheid van de Churchill Avenue volgens Klimbie wel goed en zijn beide tracés daarom gelijkwaardig. Wel erkent hij dat de CA duurder uitvalt dan het tracé Zoeken naar Balans. Echter geen 229 miljoen zoals de provincie denkt, maar ‘slechts’ 100 miljoen. Daarvoor zou de regio dan wel een verbindingsweg krijgen die beter scoort op het gebied van inpassing in milieu. De problemen met de luchtkwaliteit bij de tunnelmonden is volgens Klimbie oplosbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×