ZZ Leiden komt net iets te kort in eerste finalewedstrijd

De basketballers van ZZ Leiden hebben de eerste wedstrijd in de finalereeks best-of-seven tegen Eiffeltowers uit Den Bosch nipt verloren. Na afloop van het vierde kwart stond er een toch wel teleurstellende eindstand op het scorebord van de Vijfmeihal: 79-81. Dat het spannend zou worden, stand vooraf al vast. De twee finalisten zijn aan elkaar gewaagd en geven niets weg. ZZ-Leiden coach Toon van Helfteren rekende voor aanvang van de wedstrijd al op een titanenstrijd, zo vertelde hij in een extra uitzending van het Sleutelstad FM programma Sport071.

De kans dat de strijd om het landskampioenschap in minder dan zeven wedstrijden beslist zal worden, schatte Van Helteren niet hoog in. Ook vorig jaar bleef het tot de laatste wedstrijd spannend en ging Leiden er pas in de laatste minuten van de zevende wedstrijd met de wisnt vandoor. Wel won ZZ Leiden toen alle thuiswedstrijden. Dat is afgelopen avond dus niet gelukt. De volgende wedstrijd wordt aanstaande donderdagmiddag gespeeld in Den Bosch. Ook van die wedstrijd doet Sport071 live verslag. Vanaf 16.00 uur.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×