Dronken automobilist te water in Zoeterwoude

In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Noord Aa in Zoeterwoude een 51-jarige man uit Rotterdam met zijn auto het water ingereden. Hij wist zelf op het droge te komen en probeerde vervolgens een woning binnen te dringen omdat hij het koud had. De bewoner hoorde brekend glas aan de zijkant van het huis en belde de politie. Agenten vonden dat de man niet al te vast op zijn benen stond, bovendien roken ze een dranklucht. Daarop is besloten de brandweer en een duikteam in te schakelen om er zeker van te zijn dat er niet meer mensen in auto zaten.

Bij de man is een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Bij het inslaan van de ruit liep hij bovendien een wond aan zijn arm op. Hij is meegenomen naar het bureau. Uit een ademanalyse bleek dat de man ver boven de toegestane limiet van 220 ug/l zat, namelijk 670 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. De brandweer trof geen andere personen aan in de auto.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×