Schaapskudde aan de slag in Cronesteyn

Aanstaande maandagochtend komt schaapherder Elzo Hoexum van Sheep at Work met zijn schaapskudde naar Leiden. Rond 11.15 uur loopt de herder met zijn dieren Polderpark Cronesteyn in, waar wethouder Frank de Wit hen verwelkomt. De 250 schapen begrazen de komende tijd stukken land waar de gemeente bewust niet gaat maaien. De begrazing moet leiden tot meer biodiversiteit, meer verschillende plantensoorten en een aantrekkelijker beeld van het landschap. De stukken land waar de schapen lopen, worden vergeleken met de plekken waar nog wel gemaaid wordt. Vanaf maandag zijn de schapen twaalf dagen lang in Polderpark Cronesteyn op verschillende velden aan het werk. Als de schaapherder even niet bij de kudde is, komen de schapen achter een afrastering te staan.             

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×