Topalpinisten beklimmen schoorsteen centrale E.ON

Aanstaande donderdagmiddag beklimmen de topalpinisten Wilco van Rooijen (K2-beklimmer) en Martin Fickweiler (klimavonturier) de 80 meter hoge schoorsteen van de centrale van E.ON aan de Langegracht. Reden voor deze actie, is het 110 jarig bestaan van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) waarvan de voorloper op 24 mei 1902 werd opgericht in Leiden. In de afgelopen 110 jaar is de NKBV uitgegroeid tot een vereniging met 55.000 leden actief op het gebied van bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Speciaal ter ere van het 110 jarig bestaan van de NKBV zal het nieuwe logo van de vereniging onthuld worden tijdens de beklimming van de schoorsteen van de E.ON centrale.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×