Cas Mulder van Sleutelstad TV interviewt Jochem Myjer bij de finish van de vijf kilometer. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Bijna 8.500 lopers bij Leiden Marathon

Bijna 8.500 lopers deden vandaag mee aan de 22e editie van de Leiden Marathon. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar. Organisator Tjeerd Scheffer wijdt dat aan het hemelvaartsweekeinde, waarin veel mensen er een paar dagen op uit trekken. Voor volgend jaar wordt juist op meer deelnemers gerekend. Dan verloopt de marathon via een nieuw parcours waarbij de deelnemers zo’n 30 kilometer door het Groene Hart lopen. Daarbij worden 10 dorpen aangedaan. Start en finish blijven gewoon in Leiden.

Op de vijf kilometer liepen dit keer enkele prominenten mee. Jochem Myjer met startnummer 1 finishte in 23:40 minuten en werd daarmee 91e. Roeister Femke Dekker deed er 47:30 minuten over (249e plek).

00:47:30

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×