Gouden Speld voor René Verhoeff

Het Leidse college burgemeester en wethouders heeft René Verhoeff, scheidend dirigent van het Hartebrugkoor Leiden, de Gouden Speld voor Externe Relaties toegekent. René Verhoeff heeft 27 jaar leiding gegeven aan het Hartebrugkoor. René Verhoeff legt zijn functie neer in verband met gezondheidsredenen.

Met het koor maakte René Verhoeff diverse concertreizen naar het buitenland, onder andere naar Rome. In 2000 dirigeerde hij het koor bij een bijeenkomst waar paus Johannes Paulus II aanwezig was. Naast dirigent van het koor is René Verhoeff 25 jaar voorzitter geweest bij Stichting Orgelstad Leiden. Elk jaar organiseert de stichting de Leidse Orgeldag. René Verhoeff heeft in de jaren 80 en 90 meegewerkt aan de culturele invulling van de Leidse Lakenfeesten. De uitreiking van de Gouden Speld heeft plaatsgevonden op woensdagavond 16 mei. De Gouden Speld is uitgereikt door mevrouw Greetje van Grunting, vicevoorzitter van de gemeenteraad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×