D66 Leiden nog niet akkoord met tracé RijnlandRoute

Een eerlijke vergelijking tussen de twee overgebleven varianten voor de aan te leggen RijnlandRoute heeft nog niet plaatstgevonden. Tot die conclusie komt D66 in Leiden na bestudering van de stukken op basis waarvan zowel de provincie Zuid-Holland en het Leidse gemeentebestuur vorige week kozen voor de buitenom-variant ‘Zoeken naar Balans’. D66-raadslid Peter Bootsma zit nog met veel vragen die hij beantwoord wil zien, voordat zijn partij zich achter die keuze schaart.

D66-raadslid Peter Bootsma in gesprek met Chris de Waard over de RijnlandRoute.

“Met name de afgelopen weken is het proces zo snel gegaan dat het ten koste is gegaan van de zorgvuldiheid”, is in elk geval de indruk die D66 nu heeft. Ook wil de partij weten waarom de provincie op het laatste moment 35 miljoen extra beschikbaar heeft gesteld voor Zoeken naar Balans. Geld dat niet beschikbaar is voor het Churchill Avenue. Bootsma denkt dat gedeputeerde De Bondt zichzelf uiteindelijk te weinig tijd heeft gegund voor een echt zorgvuldige afweging: “Het lijkt erop dat De Bondt nu slachtoffer is geworden van haar eigen krappe planning”.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×