Meer treinen tussen Leiden en Utrecht

In 2018 zal het aantal treinen dat tussen Leiden en Utrecht rijdt, verdubbeld worden. De NS zal gaan werken met een kwartierdienst, waarbij reizigers elk uur gebruik kunnen maken van twee intercity’s en twee NS-sprinters. Ook komt er een nieuw station, bij Hazerswoude-Koudekerk, waar de sprinters vanaf 2018 zullen stoppen. met de aanleg van station Zoeterwoude Meerburg wordt gestart zodra zich daar voldoende kantoren bevinden.

Op het traject Gouda – Alphen aan den Rijn komen twee nieuwe stations: Waddinxveen Zuid en Boskoop Snijdelwijk waar elk half uur in beide richtingen een light train zal vertrekken. Dit wordt verhoogd naar eens per kwartier, zodra er voldoende vraag van reizigers is. De nieuwe bussen gaan in de spits in hoge frequentie rijden waarbij vrije busbanen moeten zorgen voor een hoge gemiddelde snelheid.

De bussen en haltes van het HOV-NET Zuid-Holland Noord krijgen een hoogwaardig kwaliteitsniveau en zullen actuele reisinformatie gaan bieden. Het overstappen op ander openbaar vervoer, fiets en auto moet eenvoudiger worden en de bussen worden stiller en energievriendelijker. In totaal investeren het Rijk, provincie en regiogemeenten gezamenlijk zo’n € 483 miljoen in het HOV-NET Zuid-Holland Noord.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×