Burgemeester Staatsen plant de walnotenboom

Woonlocatie Dorpszicht geopend

Woonlocatie Dorpszicht aan de Zwaluwweg in Voorschoten is vanmiddag officieel geopend.

De handeling – het planten van een walnotenboom – werd verricht door burgemeester Staatsen, samen met een aantal gehandicapte bewoners van de monumentale boerderij.

In de boerderij van de Gemiva-SVG Groep wonen vijftien cliënten met een verstandelijke beperking. Zij hebben er al sinds eind januari een eigen stek, maar vanmiddag was er dan eindelijk de officiële opening. Deze ging gepaard met een open dag. Belangstellenden namen een kijkje in de ruime tuin en de appartementen van de bewoners. Burgemeester Staatsen gaf in zijn toespraak aan zich niet te kunnen vinden in enkele bezwaarprocedures uit de directe omgeving. Zo vinden omwonenden dat een aantal bomen onrechtmatig is gekapt. “Vroeger was het op deze plek een troep en gebeurden er dingen die God en iedereen verbood. En kijk nu eens hoe mooi het is geworden!”

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×