Zwaar beschonken automobilist veroorzaakt aanrijding en raakt rijbewijs kwijt

Een 29-jarige automobilist heeft woensdag in beschonken toestand een aanrijding veroorzaakt en mocht zijn rijbewijs inleveren. De Zoetermeerder reed even voor middernacht over de A4 ter hoogte van Leiderdorp, achter op de auto van een 28-jarige haagse. De vrouw liep nekklachten op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto’s zijn zwaar beschadigd. Uit een ademanalyse bleek dat de man uit Zoetermeer fors meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hij blies op het politiebureau 730 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum is. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen wat er verder gaat gebeuren. Het CBR kan de man een maatregel opleggen. Gezien het hoge alcoholpercentage, zou die maatregel kunnen bestaan uit een alcoholslotprogramma.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×