Gemeente Leiden betaalt mee aan aanlegsteigers

Vergunninghouders van ligplaatsen in de Leidse binnenstad kunnen 500 euro subsidie krijgen als ze voor hun boot een nieuwe aanlegsteiger bouwen die voldoet aan de richtlijnen van de gemeente. De gemeente Leiden wil meer uniformiteit en een betere kwaliteit steigers in de Leidse singels en hoopt via deze subsidieregeling vergunninghouders te verleiden hun steigers aan te passen.

Het gaat om ligplaatsen in de Maresingel, Morssingel, Rijnsburgersingel, Witte Singel, Zoeterwoudse Singel, Stadsmolensloot, de Trekvliet en de nog te realiseren plaatsen in Nieuw Leyden. Er zijn drie typen modelsteigers die in aanmerking voor de subsidieregeling. Per ligplaats kan er slechts eenmalig subsidie worden aangevraagd. De regeling gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2012. Er zit maximaal 25000 euro in de pot. Het geld komt uit het budget voor verbetering van de walkanten.

In het Ligplaatsenplan Pleziervaartuigen uit 2010 had het college van Burgemeester en Wethouders voorgesteld om de nieuwe modelsteigers verplicht te stellen. Daar ging de gemeenteraad niet mee akkoord. Nu is gekozen voor een subsidieregeling om de bouw van modelsteigers te stimuleren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×