Cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan viert de uitbreiding direct na de stemming in de gemeenteraad met het personeel van De Lakenhal. (Foto: Eli de Graaf).

Lakenhal mag uitbreiden

De Leidse gemeenteraad is afgelopen avond akkoord gegaan met de renovatie en de uitbreiding van Stedelijk Museum de Lakenhal. Daaraan betaalt de gemeente 13,5 miljoen mee, de resterende 2,5 miljoen moet van fondsen en particuliere investeerders komen. Als de verbouwing in 2017 klaar is, kan het museum door een stuk nieuwbouw een groter deel van de collectie tonen. Ook zijn dan de monumentale panden weer in oude luister hersteld. Alleen Leefbaar Leiden stemde tegen. Daan Sloos van die partij vindt de uitgave in tijden van crisis niet verantwoord: “Van cultuur kan je namelijk niet eten”.

Wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA, cultuur) in gesprek met Melle Tuik tijdens de vrijdageditie van Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×