Leiden krijgt twee nieuwe parkeergarages

De komende jaren worden er in Leiden twee nieuwe ondergrondse parkeergarages gebouwd. Onder de Lammermarkt en de Garenmarkt komen in totaal 800 extra parkeerplaatsen vlakbij het centrum. Een zoekopdracht moet voor nog eens 200 extra plaatsen zorgen. Daarvoor is de Kaasmarkt in beeld. Als de garages open zijn en goed functioneren wordt gekeken hoeveel en welke parkeerplaatsen op straat kunnen worden opgeheven. Op die manier moeten de aanlooproutes van de garages naar het centrum aantrekkelijker worden, doordat het blik daar van straat verdwijnt. Voor de twee garages trekt de gemeente ruim 100 miljoen euro uit.

De bouw van de garages is onderdeel van hetr coalitieakkoord ‘Samen Leiden’ dat D66, VVD, CDA en SP in 2010 sloten. GroenLinks, de ChristenUnie, de Stadspartij Leiden Ontzet en Leefbaar Leiden stemden tegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×