Minder formulieren voor uitkeringsgerechtigen

Leidenaren met een bijstandsuitkering (WWB) hoeven niet meer elke maand een inkomstenverklaring in te leveren bij de gemeente. Per 1 juli 2012 zijn zij slechts verplicht veranderingen in hun persoonlijke situatie te melden. De gemeente stuurt elke maand een wijzigingsformulier mee met de uitkeringsspecificatie. Mensen met parttime-inkomsten moeten wel elke maand hun inkomsten opgeven. Twee keer per jaar ontvangen de mensen met een WWB-uitkering een inlichtingenformulier dat zij moeten inleveren.

De gemeente Leiden wil hiermee zowel de administratieve last van de burger als de gemeente zelf verlagen. De maandelijkse inkomstenverklaring levert veel onnodig werk op. In de meeste gevallen zijn er geen relevante wijzigingen, maar al die formulieren moeten toch verwerkt worden. In gemeentes waar al gewerkt wordt met een meldplicht van wijzigingen in plaats van een maandelijkse inkomstenverklaring zijn de ervaringen positief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×