Foto en reportage: Emile van Aelst.

Pechtold veilt 15.000 euro bij elkaar op haringveiling

Voor de tiende keer trad Alexander Pechtold gistermiddag op als veilingmeester tijdens de haringveiling van het 3 October Gilde. En met succes. Bijna 15.000 euro hamerde de oud-wethouder bij elkaar op het met Leidse ondernemers gevulde plein bij Koetshuis de Burcht. Met het geld betaalt het gilde de hutspotmaaltijd op 2 oktober. Vorig jaar waren dat 5000 porties. Het eerste vaatje haring ging na een verhitte biedingenstrijd naar Hotel Restaurant de Beukenhof in Oegstgeest.

Alexander Pechtold was weer helemaal in zijn element toen hij gistermiddag voor een keertje weer zijn oude beroep van veilingmeester oppakte tijdens de haringveiling van het 3 October Gilde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×