Pechtold veilt 15.000 euro bij elkaar op haringveiling

5

Voor de tiende keer trad Alexander Pechtold gistermiddag op als veilingmeester tijdens de haringveiling van het 3 October Gilde. En met succes. Bijna 15.000 euro hamerde de oud-wethouder bij elkaar op het met Leidse ondernemers gevulde plein bij Koetshuis de Burcht. Met het geld betaalt het gilde de hutspotmaaltijd op 2 oktober. Vorig jaar waren dat 5000 porties. Het eerste vaatje haring ging na een verhitte biedingenstrijd naar Hotel Restaurant de Beukenhof in Oegstgeest.

Alexander Pechtold was weer helemaal in zijn element toen hij gistermiddag voor een keertje weer zijn oude beroep van veilingmeester oppakte tijdens de haringveiling van het 3 October Gilde.

Delen

5 reacties

  1. Naar mijn weten heeft hij onlangs ook nog met enige handlangers ons land als zijnde een koopje aan Brussel verkocht.

  2. Voor wie de haringveiling gemist heeft, is er 9 juni het alternatief Proeven van de Zee op Scheveningen. Geheel in het teken van vlaggetjesdag wordt als alternatief voor vis het eerste vaatje…zeewier geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de film The Dutch Weed Burger.

  3. Ach, daar hebben we Theo weer. Ja hoor, Pechtold heeft Nederland aan Brussel verkocht. ‘Als zijnde een koopje": hoeveel dan Theo? En wat heeft Pechthold dan precies verkocht? Naar ‘jouw weten’? Man, laat me niet lachen.

  4. P. Asquino op

    Pechtold en zijn volgelingen zouden de sleutels van het land graag aan "Brussel" overhandigen. Daarna kan het grote partijbal beginnen, de opheffing van Nederland als dansfeest met Pechtold als ceremoniemeester. Voorlopig blijft het echter bij de verkoop van praatjes en het veilen van vis.

  5. Ach daar hebben we eric weer, vandaag het nieuws gevolgd ? Een of andere Duitse vrouw heeft voorgesteld om nog meer souvereiniteit van de lidstatenl over te dragen. Dat is dan potverdorie al de tweede Duitser met dat onzalige idee. Ik vermoed dat zij gisteren The longest day ook niet heeft gezien. Vandaag moest onze nationale zonnebankglimneus op pad om € 8 000 000 000 te LENEN waarvan 1 000 000 000 via Brussel naar Griekenland zal worden doorgesluisd. En nou mag jij lachen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline