Foto: 112 Bollenstreek.

Drie kentekenbewijzen ingevorderd bij controle vrachtverkeer

Afgelopen dinsdag tussen 06.00 en 14.00 uur, heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) een grote transportcontrole gehouden langs de A44 bij Oegstgeest. Doel van de controle is het verhogen van de verkeersveiligheid. Nationale en internationale vervoerders werden gecontroleerd op alcoholgebruik en op voldoende rustpauzes. De vrachtwagens werden gecheckt op technische mankementen en ladingen. De RVHT werd versterkt door de Douane, het KLPD, RDW, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit. Er zijn 38 overtredingen geconstateerd: 21 vrachtwagens hadden technische gebreken; vier vrachtwagenchauffeurs hadden de arbeidstijdenwet overschreden en er werden 13 waarschuwingen afgegeven. Twee hiervan waren voor milieu vanwege onvolledig ingevulde formulieren. Eén chauffeur had in zijn werkweek 36 uur achter het stuur gezeten, waarbij zijn langste rust één uur was geweest. Drie kentekenbewijzen werden ingevorderd.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×