Hulp bij ontspoorde mantelzorg

Ontspoorde mantelzorg ontstaat meestal niet vanuit opzet, maar doordat de zorg voor een oudere vaak als loodzwaar wordt ervaren, laten verzorgers het soms afweten. Hierdoor krijgt de oudere bijvoorbeeld niet voldoende te eten of wordt niet regelmatig gewassen; een schrijnende situatie. De komende jaren zet het Steunpunt Huiselijk Geweld Hollands Midden haar schouders onder de aanpak van ontspoorde zorg en heeft een speciale folder uitgebracht. Ook wordt er een functionaris aangesteld, die de samenwerking met de professionele organisaties voor ouderenzorg, mantelzorg en het ouderenwelzijnswerk zal zoeken.

Wie hulp of advies nodig heeft omdat er sprake is van ontspoorde zorg, of omdat deze dreigt, kan terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld, bereikbaar op 0900 – 1 262626.

De folder is gratis verkrijgbaar bij het Steunpunt via telefoonnummer 0182 54 55 89 of per mail huiselijkgeweld@ggdhm.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×