Detail van de originele filmposter, foto: PR. RMO.

Juwelen Liz Taylor naar RMO Leiden

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt dit najaar een bijzondere tentoonstelling onder de titel: ‘Egypte in de film’. Voor dit doel worden de originele juwelen, die actrice Liz Taylor droeg tijdens haar rol als de mysterieuze Cleopatra, naar Leiden overgebracht. De succesfilm werd in 1963 gelanceerd. De (nep)sieraden worden gecombineerd met echte exemplaren uit de collectie van het museum. De nieuwe, multidisciplinaire familietentoonstelling laat doormiddel van meer dan 100 filmfragmenten een historisch overzicht zien van de manier waarop het faraonische Egypte vanaf 1898 tot heden in films en series is uitgebeeld. Er worden aansluitend op het thema van de tentoonstelling filmavonden en programma’s voor het onderwijs gepresenteerd, onder andere in samenwerking met EYE Film Instituut Nederland, de Universiteit Leiden en het Leids Film Festival. Het hele project is mogelijk gemaakt door private en publieke fondsen. Meer info: www.rmo.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×