In maart 2010 werd een overdonderde Labrujère in de raad gekozen. Hij dacht op een veilige 18e plek te staan op de lijst van de Stadspartij Leiden Ontzet, maar werd met 514 voorkeurstemmen alsnog gekozen. Toen al tegen zijn zin. "Ik had me niet voor niets op plek 18 laten zetten, maar ik ga het wel doen," aldus 'Lab' direct na de bekendmaking. "We gaan eerst die ambtenaren eens aan het werk zetten", waren destijds zijn eerste woorden als raadslid. (Archieffoto: Chris de Waard).

Peter Labrujère stapt uit Leidse raad

Peter Labrujère, de nummer twee van de Stadspartij Leiden Ontzet, keert na de zomer niet terug in de Leidse gemeenteraad. Dat bevestigt fractievoorzitter Eli de Graaf van de SLO vanavond. Labrujère werd ruim twee jaar geleden met voorkeurstemmen gekozen. Hij hoopte vooral de burocratie van binnenuit de veranderen, maar krijgt die traag draaiende molens niet in beweging. Op punten waar hij echt voor wilde gaan, zoals bijvoorbeeld parkeren en een systeem met kleine busjes voor vervoer tussen het centrum en de wijken, mag hij vaak niet meepraten. Labrujère is ook voorzitter van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden die het parkeerterrein Haagweg exploiteert. Dat zou tot belangenverstrengeling kunnen leiden. Andersom werd Labrujère in de stad steeds vaker aangesproken op zaken die hij niet geregeld kreeg. Door uit de politiek te stappen, hoopt ‘Lab’ vrijer dan nu zijn standpunten duidelijk te kunnen maken.

Het Leidse cabaret-duo Tartuffe maakt zo’n twee jaar geleden een liedje over ‘Lab’, zoals hij in de stad meestal genoemd wordt.

In de raad wordt hij waarschijnlijk opgevolgd door de nummer drie op de lijst van de SLO. Dat is Joost van Breukelen die eerder al als duo-raadslid actief was. Een andere optie is dat Jan Boer terugkeert als raadslid. De bioscoopexploitant staat op nummer 1, maar maakte eerder plaats voor Eli de Graaf. Formeel kan hij zijn plek nu weer opeisen, maar tot nu toe zegt hij daar geen tijd voor te hebben.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×