Demonstratie tegen sluiting zwembad de Vliet een succes

10

Badkleding, een ingestudeerd lied en zwemmen in de grachten van Leiden. Alle ingrediënten om de demonstratie tegen de sluiting van zwembad de Vliet een succes te maken waren aanwezig. De demonstratie op het Stadhuisplein trok dan ook veel bekijks bij omstanders en de pers. Diverse politici liepen gniffelend voorbij maar alleen CDA Leiden bleef hangen en steunde de demonstranten. Biek Teeuwissen – woordvoerder van ‘Red de Vliet’ – stond voorop en brulde diverse kreten door haar megafoon. Tevens meldde zij dat er al ruim 4000 handtekeningen zijn opgehaald om het zwembad tegen sluiting te behoeden.


Chris de Waard sprak op het Stadhuisplein met de demonstranten, enkele leden van het CDA Leiden en met sportwethouder Frank de Wit.

Delen

10 reacties

 1. Leidenaarr op

  Konden ze daar niet een paar modellen voor vinden in bikini ofzo???

 2. WyboMentink op

  Zit in opperbeste stemming te luisteren naar ‘Aufklärung für Kinder’ van Walter Benjamin en zie met lede ogen aan hoe de vitale basisvoorzieningen een voor een uit Leiden verdwijnen.

  Goed dat er nog steeds mensen zijn die zich sterk willen maken voor het behoud van een theater, een openluchtbad, een buurthuis, een bibliotheek, etc. nou ja van die collectieve dingen waarvoor we met z’n allen nou net belasting betalen.

  Waarom kunnen we deze collectieve voorzieningen niet meer in stand houden. dat is een vraag die ik ook aan de Leidse politici zou willen stellen: nu lijkt het overgrote deel van de collectieve euro’s vooral voor het ambtenarenapparaat (plus de externen niet te vergeten) en de asfalteringsprojecten bestemd te worden. Leiden verliest mede door het zwakke bestuur van Henri Lenferink in rap tempo haar centrumfunctie.

  En Leidenaarr, op die foto’s zie je gewone en ongefotoshopte mensen zoals jij en ik. Ik zie echt niet in wat er mis is met de wervingskracht van deze mensen, leg me ajb eens uit waarom we deze mensen moeten vervangen door modellen.

 3. Leiden heeft voor de verslaafden nog steeds een centrumfunctie hoor, en die kunnen nog steeds hun snoepgoed gratis en voor niets komen halen in een voor hen alleen luxe verbouwd pand. Dat is het beleid van Lenf ten voeten uit: gewone burgers in de steek laten, en de burgers die in een bepaalde wijk wonen, ook zoveel mogelijk dwars zitten. Typisch PvdA gedrag…….

 4. Lenferink moet zeker zijn ogen uit zijn kop schamen wat hij al in leiden naar knoppen heb geholpen het wordt dat hij zo snel
  mogelijk weg gaat uit deze mooie stad maar ook de rest van het bestuur wat een sukkels

 5. Bent het eens, die Lenferink is en blijft een boer, tevens staat hij niet in de maatschappij. Gaat met zijn besluiten af op overdreven berichten uit de media of krijsende binnenstadyuppen. Geef mij Goekoop maar.

  Leiden is geen dorp, al wordt er op alles wat een stad nodig heeft bezuinigd.
  Wat we door dit wanbeleid krijgen, is een dooie historische slaapstad, bewoond door gepensioneerden met een goed paar centen, zonder publieke voorzieningen die hun niet aanstaan (lees voorzieningen voor de mensen onder de 65) + een paar brallende studenten uit de provincie.

  1 buitenbad voor heel de zuidkant van Leiden, is dat teveel gevraagd voor een stad met 120.000 inwoners. Als je er van de zomer komt zie je hoeveel familie’s hier gebruik van maken! Maar daar komen die upperclass politici natuurlijk niet…veel te min.

 6. Boeren zijn essentieel in onze voedselvoorziening, echter van het stadsleven hebben ze geen kaas gegeten. Het blijkt maar weer dat ze zich beter niet kunnen mengen in het bestuur van een stad als Leiden.

  Geert Mak betoogt dat in de 20e eeuw voor ieder een eigen plek was.
  Conservatievere mensen die meer waardering gaven aan rust en saamhorigheid bleven in dorpen of trokken ernaar toe, voor vrijere mensen hetzelfde maar dan andersom.
  Momenteel is deze balans veranderd. Mensen willen met hun boeren-mentaliteit in het centrum van een historische stad wonen. Wanneer de invloed in het bestuur van de stad deze mentaliteit krijgt, is te verwachten dat je een hoop kritiek krijgt van mensen die een heel leven een ander soort bestuur en inrichting van hun stad hebben gehad!

 7. Het is toch te gek voor woorden dat je een sociale ontmoetings- en ontspanningsplek sluit puur om te bezuinigen.
  Het zwembad is van april tot september een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar mensen verliefd worden, waar vriendschappen ontstaan en waar men met het hele gezin bijeen komt om van een heerlijk dagje uit te genieten.

  Ikzelf heb het niet zo breed en kan dan ook niet op vakantie, voor mij is een dag naar het zwembad toch nog een beetje vakantie.

  Laat dit niet verloren gaan, maar zorg er juist voor dat het nog aantrekkelijker wordt om eens een dagje naar het zwembad te gaan. Het kleine financiele verlies dat nu wordt gemaakt, zet dat om in meer gasten zodat het geen kostenpost meer is voor de gemeente. Organiseer familie-dagen met leuke thema’s of andere leuke zwemevenementen.

 8. Henk Jochems op

  Het zwembad moet open blijven. Het is in nu nog een van de weinige openlucht zwembaden van Nederland, waar per seisoen tussen de 70- tot 80.000 betalende bezoekers enorm veel plezier aan beleven! De sociale functie kan nauwelijks onderschat worden: van( heel) jong tot ( heel) oud heeft het een geweldige inpact. Voor mensen met een niet op de Efteling of ander peper- dure atractie toegesneden budget is het zwembad het zwembad een schitterend alternatief! Mijn voorstel: nu direct ophouden met dat jaarlijks terugkerende gedonder over de trots van Leiden, maar dit prachtige zwembad onder natuurmonumenten laten vallen!!!!!

 9. Piet Pekelharing op

  Met die stortbuien van tegenwoordig verandert Leiden vanzelf in één groot openluchtzwembad.

  Bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

Over de auteur

Je bent nu offline