De demonstranten worden op hun wenken bediend. Bij de algemene beschouwingen die direct na de demonstratie in de Leidse gemeenteraad begonnen spraken veel partijen zich onomwonden uit voor het openhouden van het zwembad of wilden de discussie pas voeren als wethouder De Wit zijn sportnota heeft gepresenteerd.

Demonstratie tegen sluiting zwembad de Vliet een succes

Badkleding, een ingestudeerd lied en zwemmen in de grachten van Leiden. Alle ingrediënten om de demonstratie tegen de sluiting van zwembad de Vliet een succes te maken waren aanwezig. De demonstratie op het Stadhuisplein trok dan ook veel bekijks bij omstanders en de pers. Diverse politici liepen gniffelend voorbij maar alleen CDA Leiden bleef hangen en steunde de demonstranten. Biek Teeuwissen – woordvoerder van ‘Red de Vliet’ – stond voorop en brulde diverse kreten door haar megafoon. Tevens meldde zij dat er al ruim 4000 handtekeningen zijn opgehaald om het zwembad tegen sluiting te behoeden.


Chris de Waard sprak op het Stadhuisplein met de demonstranten, enkele leden van het CDA Leiden en met sportwethouder Frank de Wit.

Leiden zwembaddevliet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×