Op het braakliggende terrein aan de Garenmarkt komen vier herenhuizen (Foto: Gerry van Bakel).

Vier nieuwe herenhuizen in het gat aan de Garenmarkt

Vier nieuwe herenhuizen met een klassieke uitstraling, passend in het maat en ritme van de andere bebouwing aan de Garenmarkt. Met parkeerplaatsen achter de woningen. Gisteravond deelden de vastgoedontwikkelaar Ten Brinke en AV Planontwikkeling hun plannen voor het braakliggende terrein met de buurtbewoners. De aanwezige buurtbewoners reageerden enthousiast op de foto-impressies van de architect. Er zijn wel vragen over hoe de overlast van geluid en zwaar verkeer tijdens de bouw wordt beperkt en wat er gebeurt om schade aan de panden in de omgeving te voorkomen.

Omdat er parkeerplaatsen op het terrein achter de woningen komen, is er een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De geplande woningen gaan binnenkort in de verkoop. Zodra 3 van de 4 woningen zijn verkocht, begint de bouw die naar verwachting 10 tot 12 maanden duurt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×