PvdA Zuid-Holland ziet nog kans voor Churchill Avenue

De statenfractie van de PvdA Zuid-Holland heeft een plan gepresenteerd om de RijnlandRoute alsnog aan te leggen via het tracé Churchill Avenue. Ook kan er in het PvdA-plan 95 miljoen extra naar het ov in de regio. Het schrappen van vijf ongelijkvloerse spoorwegovergangen en het intrekken van de provinciale bijdrage aan Leiden voor de Ringweg Oost levert 180 miljoen op. Verder wil de PvdA dat de gemeente Noordwijk alsnog 10 mijloen mee gaat betalen aan een HOV-verbinding naar Leiden. Gisteren reageerde gedeputeerde De Bondt zeer terughoudend op de plannen. Ze vreest voor de rijksbijdrage van 1 miljard euro als de politiek niet snel tot een gedragen beslissing komt. Ook in de verkeerscommissie verkeer van Provinciale Staten was er nog niet veel steun voor het PvdA-plan.

In Leiden is de PvdA-fractie vooral enthousiast over het schrappen van de vijf spoorviaducten. Het geld voor de Ringweg Oost staat wat duo-raadslid Gijs Holla betreft absoluut niet ter discussie. Dat heeft hij zijn collega’s in de provincie gisteravond ook duidelijk gemaakt.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×