'Miconia acinodendron', de blauwe vruchtjes worden gegeten door Indianenkinderen. Foto: PR.

Naturalis showt één dag oudste Surinaamse plantencollectie

Op zondag 24 juni om 14.00 uur, zal etnobotanicus Tinde van Andel een lezing geven over het zeer oude Surinaamse ‘Hermann herbarium’, dat alleen deze ene dag tentoongesteld wordt. Wetenschappelijk illustrator Anita Sachs laat tijdens de lezing een demonstratie zien, hoe het tekenen van planten in zijn werk gaat. Het ‘Hermann herbarium’ kwam met de grote verhuizing van het Utrechtse Herbarium mee naar NCB Naturalis en is door Paul Hermann in 1689 samengesteld. Het is een unieke verzameling vol wetenswaardigheden over Indiaanse gebruiksplanten en tevens over de eerste Afrikaanse ‘slavengewassen’. Het digitale herbarium is in zijn geheel online te bekijken vanaf 24 juni via: www.hermann-herbarium.nl

De lezing en de eendagstentoonstelling worden gehouden in het kader van de huidige tentoonstelling: ‘Passie voor bloemen’.

De toegang is gratis bij aankoop van een entreekaartje voor het museum en aanmelden is niet nodig.
Meer info: www.naturalis.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×