Leids Carillon Genootschap ziet levenslicht

Sinds kort heeft Leiden een Carillon Genootschap. Dat wordt vanavond gevierd met een concert op de beiaard van het Stadhuis. De initiatiefnemer van het genootschap is Rapenburgbewoner Martijn van der Mandele. Hij wil dat de cultuur rond het Leidse carillon verder ontwikkeld en vormgegeven wordt. Hij denkt daarbij aan uitbreiding van het vaste repertoire van melodieën en de organisatie van bijzondere beiaardconcerten. Van der Mandele, is niet de enige die deze wens heeft. Bij het genootschap hebben zich inmiddels rond de veertig binnenstadsbewoners aangesloten. Vanavond om 18.00 uur, klinkt het eerste concert.

Dit wordt gegeven door de Amersfoortse beiaardier Levina Pors, die een uur lang muziek van Sweelinck, Mendelssohn, Dvorak en Massenet zal spelen en daarnaast ook modernere nummers als Mandolinen in Nicosia van de Zangeres zonder Naam en Fly me to the Moon laat klinken. Op het programma staat ook een werk dat de onlangs overleden Wim Franken speciaal voor de beiaard schreef. Levina Pors wordt tijdens haar concert terzijde gestaan door haar echtgenoot, de beiaardier Henk Veldman. 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×