PvdA tegen komst stadskantoor voor Leiden Centraal

De PvdA is tegen de bouw van een stadskantoor voor Leiden CS. De partij heeft met ongeloof kennis genomen van het plan van SP wethouder Van Gelderen om voor vele miljoenen euro’s een groot stadskantoor te bouwen op het busplein bij het station. De PvdA is met name verbaasd over dit idee, omdat het college twee weken eerder nog sprak over sluiting van Zwembad De Vliet en een subsiediestop voor Leidse verenigingen. Bovendien zou er tot 2025 geen geld zijn voor nieuwe wijkontwikkelingsplannen. De PvdA zal zich verzetten tegen het plan van de wethouder en in plaats daarvan pleiten voor de huur van een kantoor, of intrek in één van de leegstaande kantoorgebouwen in de Sleutelstad.

In het plan van de wethouder stond ook dat in het nieuwe stadskantoor een raadszaal zou komen. De raadzaal van het Stadhuis zou dan niet langer gebruikt worden. Ook dat vindt de PvdA bezwaarlijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×