Maya dag bij Volkenkunde

In het kader van de mysterieuze Maya voorspelling over het vergaan van de wereld op 21 december 2012, organiseert Museum Volkenkunde dit jaar vier Maya dagen. Aanstaande zondag vindt de tweede Maya dag plaats en kan jong en oud allerlei lezingen en workshops volgen. Wetenschapsjournalist van de Volkskrant, Maarten Keulemans, vertelt over superzonnevlammen, omklappende polen, megavulkanen en de kans dat de man eerder uitsterft, met achterlating van een planeet vol vrouwen. Ludo Snijders, onderzoeker aan de Universiteit Leiden, laat zijn licht schijnen over de rol die de sterren speelden in de Maya samenleving. Conservator Midden- en Zuid-Amerika, Laura Van Broekhoven, licht hun ingewikkelde kalender toe. 

In de workshop ‘De 13 Manen Kalender en je persoonlijke levensdoel’ laat kunstenares Nicole Zonderhuis de bezoeker kennis maken met de 13 Manen Kalender. Museummedewerker Edoardo Ramos probeert in de workshop `De kracht van het geluid’ de zintuigen te prikkelen. Deelnemers beleven de natuur van het Midden-Amerikaanse continent met behulp van precolumbiaanse instrumenten zoals houten fluiten, ratels, raspen en trommels.

Meer over de Maya dag staat op www.volkenkunde.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×