Hollandse koraalkunst in Hooglandse Kerk

Het programma van organist Jan van Dijk, die morgen de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk verzorgt, staat geheel in het teken van de Hollandse koraalkunst. Van Dijk neemt het publiek mee naar de reformatietijd met werken van Sweelinck en Speuy, en voert de luisteraars vervolgens door de 20e eeuw, met stukken van Arie Keijzer en Margreeth de Jong. Het concert wordt afgesloten met een zomers klinkend Praeludium en Fuga van Buxtehude. Het wederom gratis toegankelijke Orgelpromenadeconcert wordt gegeven op het oud-Hollandse De Swart en Van Hagerbeerorgel en begint om 13.30 uur.

Jan van Dijk is organist van de Open Hof Kerk in Rotterdam-Pendrecht. Eerder was hij organist in Oude-Tonge (benoemd op 13 jarige leeftijd), Middelharnis en Zierikzee. Zijn vakopleiding ontving hij aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na zijn conservatoriumstudie studeerde hij aan de zomeracademie te Haarlem en later privé bij Bernard Bartelink. Vanaf 1976 was hij directeur van de muziekschool in Barendrecht en later directielid van de Toonkunstmuziekschool voor de Drechtsteden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×