Themabijeenkomst ‘Energiemanagement bij MS’

De MS-verpleegkundigen van het Diaconessenhuis en Rijnland Ziekenhuis organiseren op zaterdagmiddag 30 juni een themabijeenkomst over energiemanagement bij Multiple Sclerose (MS). Mensen met MS hebben vaak last van vermoeidheid. Ook vraagt de huidige drukke samenleving veel van mensen. Dit kan een negatief effect hebben op de energiebalans van MS-patiënten. Energiemanagement is het bewaken van de balans en het bewust invloed uitoefenen op de verschillende aspecten hiervan. In Nederland lijden meer dan 16.000 mensen aan MS, en elk jaar komen er ongeveer 270 bij. MS komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De meeste mensen zijn tussen de 25 en 45 jaar als ze de eerste klachten krijgen, maar MS komt ook voor bij jongeren en bij kinderen.

Bij de aandoening zijn er verharde plekken in het centrale zenuwstelsel. Hierdoor wordt de zenuwgeleiding verstoord. Dit kan veel verschillende klachten geven, waaronder vermoeidheid. Tijdens de themabijeenkomst `Energiemanagement bij MS’ gaan enkele deskundigen, waaronder een neuroloog, een fysiotherapeut en een ergotherapeut, in op dit thema. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en de informatiestands te bezoeken. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 17.00 uur en is bedoeld voor MS-patiënten. Een eventuele introducé is ook welkom. Deelname is gratis. De locatie is Hotel Van der Valk in Sassenheim. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via jvangorkum@diaconessenhuis.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×