PvdD hoopt op circusverbod

De Partij voor de Dieren in Leiden hoopt dat de gemeente alsnog een vergunning weigert aan Circus Renaissance dat vanaf aanstaande woensdag zeven voorstellingen wil geven aan de Boshuizerkade. Fractievoorzitter Dick de Vos hekelt vooral de in zijn ogen ‘wrede trainingsmethodes’ die met angst en dwang gepaard zouden gaan, de krappe behuizing van de circusdieren en het voortdurende transport. Dat alles gaat ten koste van het dierenwelzijn. De Vos wil weten waarom de gemeente actief heeft gezocht naar een locatie om het circus alsnog een plek in Leiden te geven. In eerste instantie lukte dat namelijk niet. Ook pleit de PvdD voor een pro-actief voorkeursbeleid voor circussen zonder dieren.

Dick de Vos in gesprek met Jaap van Sandijk over de bezwaren van zijn partij tegen het circus.

Andy Vreeman van Circus Renaissance heeft geen boodschap aan de one-issuepartij van De Vos, zo vertelde hij aan Chris de Waard.

Aanstaande dinsdag bespreekt wethouder Frank de Wit (dierenwelzijn) de vergunning in het college. Daarna wordt duidelijk of de voorstellingen komende week doorgaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×