Kooi en Zeeheldenbuurt vrezen Ringweg op maaiveldniveau

De wijkverenigingen in De Kooi en de Zeeheldenbuurt maken zich ernstige zorgen over de geplande aanleg van de Ringweg Oost (RWO) door die wijken. Sinds het voorkeurstracé via de Zijldijk door de gemeente Leiderdorp werd geblokkeerd, is het de bedoeling om de RWO deels in een halfopen tunnel aan te leggen via het industrieterrein De Waard en de Sumatrastraat. De bewoners vinden dat ze door de gemeente niet serieus worden genomen als gesprekspartner. Ze missen allerlei onderzoeken en vrezen dat tegenvallers op het tracé tussen het Lammenschansplein en de Willem de Zwijgerlaan ertoe zullen leiden dat de tunnel onbetaalbaar wordt en de weg alsnog op maaiveldniveau door de wijk gaat.

Woordvoerster José Oostendorp van wijkvereniging De Kooi uitte de zorgen van de omwonenden onlangs in het Sleutelstad radioprogramma Nieuws071. U hoort haar in gesprek met presentator Melle Tuik.

Niet alleen de bewoners van de twee wijken zijn boos. GroenLinks in Leiden vindt dat wethouder Strijk (D66, bereikbaarheid) de bewonersvertegenwoordigers schoffeert door ze niet voldoende bij het proces te betrekken. Fractievoorzitter Kos pleit nu voor mediation tijdens het zomerreces. Zo’n proces zou ertoe moeten leiden dat wethouder en bewoners weer met elkaar in gesprek raken.

Leiden ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×