CDA-plan voor openhouden Zwembad de Vliet

Het CDA in Leiden wil Zwembad de Vliet openhouden. Daarvoor komt deze partij met een alternatief plan om het zwembad te bekostigen en hiermee het zwembad te redden. D66 wethouder van sport Frank de Wit stelde onlangs in zijn sportnota voor om het zwembad te sluiten. Daartegen ontstond veel protest en ook Collegepartij CDA kwam in het verweer tegen de sluiting. Vandaar het plan van het CDA om sluiting tegen te gaan.

Moniek van Sandick in gesprek met Ivo van Spronsen over het plan van het CDA Leiden om Zwembad de Vliet open te houden.

In het voorstel van Van Sandick wordt de toegangsprijs van alle zwembaden tussen de 10 en 30 cent duurder. De ongeveer 380.000 bezoekers betalen dan voor de helft mee aan het openhouden aan het bad. De andere 100.000 euro komt uit het extra geld voor sport, iets wat de VVD eerder voorstelde. Het CDA wil binnenkort bij de perspectiefnota alvast de bezuiniging op het zwembad ongedaan maken.

Bij de sportnota kan er dan gekeken worden naar een structurele oplossing voor Zwembad de Vliet. Het CDA wil dat de wethouder serieus gaat kijken naar mogelijkheden om het zwembad rendabeler te maken. Raadslid Van Sandick: “Er moet gekeken worden of het zwembad misschien ook ’s avonds open kan zodat mensen na hun werk kunnen zwemmen. Ook moet de mogelijkheid om er een leer-werkbedrijf van te maken. Tot slot ziet het CDA mogelijkheden in verhuren in de winter en reclameopbrengsten langs het water.”

Het CDA gaat er vanuit dat de sportnota vóór het nieuwe zwemseizoen in de gemeenteraad behandeld wordt. Hierbij verwacht het CDA brede steun omdat, volgens het CDA, Zwembad de Vliet een geliefd zwembad is met brede steun in de samenleving.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×