Foto: PR.

Dinosaurus verhuist van Amsterdam naar Leiden

Naturalis verwelkomt donderdag 5 juli een nieuwe dinosaurus voor haar collectie: de Stegosaurus. Het is geen echte, maar een wetenschappelijke replica uit de verzameling van het Zoölogisch Museum Amsterdam. Het Amsterdamse museum vormt nu samen met het Nationaal Herbarium Nederland en Naturalis, het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis. De zes meter lange dino, die leefde tussen 155 en 145 miljoen jaar geleden, is het laatste collectiestuk dat van Amsterdam naar Leiden verhuist. Op zondag 15 juli tussen 12.30 en 14.00 uur wordt het skelet vervolgens op zijn definitieve plek naast de camarasaurus in het museum gemonteerd. Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×