Adviescommissie kiest voor Studio Karst en LoLa Landschapsarchitecten

Zes internationale ontwerpbureaus dingen mee in de ideeënwedstrijd Singelpark Leiden. Twee bureaus steken er bovenuit volgens de adviescommissie. Commissievoorzitter Henri Lenferink (burgemeester van Leiden) raadt de gemeente Leiden aan met zowel Studio Karst als LoLA landschapsarchitecten te gaan praten. De twee bureaus presenteren “overtuigende en doordachte concepten die naar zowel het park als geheel kijken, als naar de betekenis die het park in de toekomst kan hebben voor de stad Leiden”.

De zes kilometer lange Singelrand rondom de Leidse binnenstad moet een Singelpark worden met allure dat ook ruimte biedt aan recreatie op en rond het water. De plannen moeten voldoen aan de eisen van de gemeente dat bestaande en nieuwe delen van het Singelpark met elkaar worden verbonden en dat het park als geheel een eigen identiteit krijgt. Aan de ideeënwedstrijd namen deel: Gross.Max (Edinburgh), Latz+Partner (Kranzberg, Duitsland), LoLa Landscape Architects (Rotterdam), Michael van Gessel in samenwerking met Delva Landscape Architects (Amsterdam), Michel Desvigne (Parijs) en Studio Karst (Zurich).

Alle inzendingen en de beoordeling van de adviescommissie zijn de hele zomer te zien in een buitententoonstelling op het terrein van Museum Volkenkunde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×