Chris de Waard en Emile van Aelst waren natuurlijk druk aan het werk voor Sleutelstad! (Fotoreportage slotavond Leiden Culinair:  Emile van Aelst.)

Vijf winnaars op Leiden Culinair 2012

Restaurant Intenz uit Rijnsaterwoude wint dit jaar de eerste prijs op Leiden Culinair 2012 met gestoofde lamsschouder van ’t Woudse weidelam, geserveerd met parelgort, auberginecrème en tandoorimayonaise. De jury zwaait chef Tom Boere lof toe voor het gebruik van streekproducten en de keuze voor lamsvlees. “Alle componenten waren perfect bereid en hadden een mooie, diepe smaken. Het winnende gerecht is een rit naar Rijnsaterwoude meer dan waard.”

Voorzitter Rob van Marwijk van Leiden Culinair maakte de winnaars bekend bij de start van de Peurbakkentocht.

In Den Doofpot en Dartel delen de tweede plaats. In Den Doofpot serveerde krab met zoetzure komkommer en cannelloni van kabeljauw. Dartel verraste met een worstje van kreeft met mayonaise van vanille, knoflook en citroen.
Dit jaar deelt de jury ook twee eervolle vermeldingen uit. De ene gaat naar ’t Fust voor het toetje van snoepveter van mango, witte chocolademousse en een macaron gevuld met een crème van witte chocola en champagne. De andere eervolle vermelding is voor de studenten van het ROC die kalfssukade met Leidse hutspot op het menu hadden gezet.

De jury schrijft in zijn rapport dat het bij het beoordelen van de gerechten heeft gelet op smaak, presentatie, vaardigheden, creativiteit en Leiden Culinair waardigheid. Vergeleken met vorig jaar vindt de jury de kwaliteit over het algemeen beter. Maar hier en daar mag de zoutpot wat meer gebruikt worden en de restaurants moeten Leiden Culinair nog meer gaan zien als het evenement om hun restaurant op de kaart te zetten en nieuwe klanten te werven. “Alleen bij restaurant Trots ontvingen we een folder met meer informatie en een kortingsbon.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×