Tennistoppers komen naar Roomburg

Ook dit jaar komen er weer veel oud-kampioenen naar de Open Leidse Tenniskampioenschappen op Roomburg. Bij de mannen wordt de plaatsingslijst aangevoerd door Jasper Smit, nummer 10 van Nederland. Jasper Smit werd vorig jaar voor de vijfde keer Nationaal Kampioen en zegevierde ook al eens op de Open Leidse. Nummer 12 op de nationale ranglijst Bart de Gier probeert dit jaar zijn Leidse titel te verdedigen. Bij de vrouwen staat viervoudig winnares Olga Kalyuzhnaya bovenaan de plaatsingslijst. Zij is nummer 7 van Nederland. Op 2 staat Nicole Thyssen (nummer 8) die het toernooi in 2010 won.

De 57ste editie begint op maandag 16 juli met het kwalificatietoernooi. Het hoofdtoernooi gaat op woensdag 18 juli van start, zondag 22 juli staan de finales gepland. De ‘OLK’ worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg, daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. De wedstrijden zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek. Tennisclub Roomburg ligt aan Kanaalweg 60 in Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×