Tinus Jacobs van Bootjes en Broodjes overhandigde het plan namens zijn collega's aan wethouder Strijk. Zelfs tijdens de overhandiging ontstond er alweer ruzie tussen de commerciële reders en één van de varende stichtingen. (Foto: Chris de Waard).

Leidse reders boos op gemeente

Vijf Leidse reders, Bootjes en Broodjes, Botenverhuur ’t Galgewater en de Rederijen Groenen, Oude Rijn en Schuitjevaart, zijn boos op de gemeente Leiden. Ze vinden dat de gemeente nalaat om op te treden tegen de De Leidse Rederij en de Drie Geuzen. Die laatste twee verzorgen rondvaarten als stichting en werken met vrijwilligers. Oneerlijke concurrentie, zo vinden de vijf rederijen die zichzelf wel als echte onderneming zien. Vanmiddag overhandigden ze een pamflet met wensen aan wethouder Robert Strijk (economische zaken) en voorzitter Frans Schohaus van het Centrum Management Leiden.

Chris de Waard was bij de overhandiging aanwezig en maakte een reportage, waarin hij sprak met de betrokken reders, wethouder Strijk en Frans Schohaus van het CML.

Vanmiddag reageerde Peter Labrujère van de Leidse Rederij bij Sleutelstad FM op de kritiek van de reders die hij als onzin afdoet. Volgens Labrujère is het Leidse water groot genoeg voor iedereen en voldoet zijn rederij aan alle regels.

De vijf rederijen vrezen dat vooral Stichting De Leidse Rederij van Peter Labrujère snel door blijft groeien en zo groot wordt dat er voor andere geen mogelijkheid meer is om een boterham te verdienen op het Leidse water. Volgens de vijf neemt de Leidse Rederij allerlei ligplaatsen illegaal in gebruik en wordt er zonder vergunning alcohol aan boord verkocht. Ook de versterkte muziek op de boten is hen een doorn in het oog.

Leiden Rederijen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×