Leiden behoudt lokale omroep

Wie zich vanaf eind oktober de lokale omroep voor Leiden mag noemen – Sleutelstad of Unity – wordt pas na de zomer besloten, maar dat Leiden een lokale omroep houdt is sinds vannacht zeker. De gemeenteraad steunde unaniem een motie van GroenLinks die het college oproept de bezuinigingen op de lokale omroep terecht te draaien. In 2010 schrapte de raad de 75.000 euro per jaar in een eerdere bezuinigingsronde. Die bezuiniging zou eind van dit jaar ingaan. Dat dat nu niet doorgaat noemde cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan ‘een compliment aan de omroepen die in Leiden actief zijn’.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks had de avond van zijn leven. Alle acht voorstellen die zijn partij indiende tijdens de behandeling van het meerjarenprogramma van de gemeente Leiden kregen voldoende steun. Een van die voorstellen was het behouden van de lokale omroep.

Cultuur Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×