Openbare kranen moeten leiden tot minder afval

Leiden krijgt een aantal openbare watertappunten. De gemeenteraad heeft gisteren tijdens de behandeling van de perspectiefnota een voorstel van GroenLinks en de Partij voor de Dieren aangenomen om in de Sleutelstad openbare watertappunten te plaatsen. De eerste kranen komen in Park Matilo en de Tuin van Noord. Naar verwachting zullen ook in de binnenstad tappunten komen.

De twee partijen verwachten dat mensen minder plastic flesjes weg zullen gooien, als zij deze bij de tappunten opnieuw kunnen vullen. Ze hopen dat hierdoor de hoeveelheid plastic afval in het Leidse water flink af zal nemen. Leiden is niet de eerste stad die aan openbare kranen begint. In Utrecht bijvoorbeeld, zijn er zes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×