Arriva presenteerde 28 juni nieuwe milieuvriendelijke bussen. ( Foto: PR ).

Arriva vervangt per 9 december Connexxion in Leiden

De komende acht jaar zal Arriva het regionale busvervoer gaan verzorgen in de regio’s Midden-Holland en Holland Rijnland. Tevens zal Arriva de stadsdiensten van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda gaan verzorgen. De huidige vervoerder Connexxion heeft een bezwaarschrift tegen dit besluit ingetrokken.

Ondanks de 5% bezuinigingen zal Arriva de huidige omvang van de busdienstregeling handhaven. Verder zullen er een aantal verbeteringen doorgevoerd worden. Er gaan nieuwe en milieuvriendelijke bussen rijden, er worden nachtritten van en naar de luchthaven Schiphol gereden, er wordt op alle bussen gratis WiFi aangeboden en er worden drie vervoerswinkels geopend op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. De milieuvriendelijke bussen zijn 28 juni jl. gepresenteerd in Madurodam.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×