Ondergrondse containers voor de binnenstad

De gemeente Leiden gaat op 126 locaties ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval plaatsen. De in totaal 176 containers worden in de komende twee jaar geplaatst. Naast de containers in de binnenstad worden ook een groot deel van de 1500 containers buiten de binnenstad vervangen door de ondergrondse containers.

De gemeente hoopt dat door de plaatsing van de ondergrondse containers er in de toekomst minder vuilniszakken op straat liggen. Dit zorgt voor een schonere binnenstad voor al haar bewoners en bezoekers. Wethouder Frank de Wit: “We werken met elkaar aan een mooi en schoon Leiden. Dat geldt niet alleen voor de binnenstad maar ook voor de buitenwijken. Daarom willen we in de hele stad een groot deel van de afvalcontainers ondergronds plaatsen. Het wordt een enorme operatie, die een aantal jaren gaat duren. Uiteindelijk krijgen we een mooiere en schonere stad ervoor terug. Totdat de containers er zijn, zou ik iedereen in de binnenstad wél willen vragen de gele vuilniszak te blijven gebruiken.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×