Vragen PvdA verkamering Morsweg 83

Naar aanleiding van reacties van bezorgde buurtbewoners, stelt de PvdA het college vragen over de aanstaande verkamering van het pand aan Morsweg 83. De partij heeft begrepen dat de eigenaar van dit pand een onttrekkingsvergunning gekregen heeft. De PvdA vraagt zich af of dit in lijn is met de discussie die de gemeenteraad en het College vorig jaar hebben gevoerd over verkamering. De partij wil allereerst weten of het project kamerverhuur, waartoe vorig jaar besloten is, inmiddels is gestart en welke resultaten er eventueel te melden zijn.

Chris de Waard in gesprek met PvdA-raadslid Roelof van Laar in de uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad FM.

De eigenaar van Morsweg 83 probeert zijn pand volgens de PvdA al jaren te verkameren. Door de buurt is daar altijd hard tegen gestreden en tot nu toe heeft de gemeente de vergunning altijd geweigerd. De wijkvereniging heeft bezwaar tegen het nieuwe bestemmingsplan gemaakt, onder andere omdat dat verkamering eenvoudiger zou maken. Volgens de PvdA is de wijkvereniging toen verzekerd dat de onttrekkingsvergunning niet zomaar verkregen kon worden. De partij wil van het college weten waarom de gemeente tot voorkort geen toestemming voor verkamering gaf en waarom er nu wel een onttrekkingsvergunning afgegeven is.

De verkamering is bedoeld voor studenten. De buurt is echter bang dat er uiteindelijk geen studenten in het pand komen te wonen, maar dat de kamers door meer mensen tegelijk gebruikt gaan worden. Bovendien heeft de eigenaar van het pand de bewoners in het verleden bedreigd en is hij daar op aangesproken, aldus de PvdA. De partij wil nu weten op welke manier het College via het project Kamerverhuur of anderszins kan garanderen dat de verkamering van dit pand niet leidt tot (extra) overlast of andere negatieve effecten in de buurt.

Leiden Verkamering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×