‘45T Chinese Purple’ van David Lindberg in beeldentuin LUMC

Naast wetenschappelijk onderzoek als een van de drijvende krachten van het LUMC, vormt creatief onderzoek het uitgangspunt van tijdelijke kunstprojecten in de beeldentuin. Kunstenaar David Lindberg ontwierp speciaal voor het LUMC een golvend en draaiend gordijn van acht bij vijf meter. Het kunstwerk met de titel ‘45T Chinese Purple’ is op deze locatie afgemaakt en biedt de bezoeker zicht op het contrast tussen mooi en lelijk. Het kunstwerk met de transparante, blauwe vormen doet aan glas-in-loodramen denken. Lindberg houdt van ontwikkeling en experimenteren. “Voor mij was dit kunstwerk in de beeldentuin ook een experiment. Ik moest maar afwachten hoe het uiteindelijk uitpakte. Ik hou ervan om iets te proberen wat ik nooit eerder heb gedaan”, aldus de kunstenaar. In het najaar organiseert Galerie LUMC een solotentoonstelling van zijn werk.

Het kunstwerk van David Lindberg is een jaar lang te zien op locatie J0 (begane grond), naast de Galerie.
Dagelijks geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur, de toegang is vrij.

Meer info: www.galeries.nl/lumc

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×