Kees van Houten, foto: PR.

Kees van Houten geeft Bachconcert in Hooglandse Kerk

Kees van Houten, bekend van zijn diepgaande studie, boeken en publicaties over de getallensymboliek in de muziek van J.S.Bach, geeft een speciaal Bachconcert in de Hooglandse Kerk. Naast zijn fascinatie voor de raadsels en reeksen in de muziek van de grote componist is Van Houten zelf verbonden als organist van St. Lambertuskerk in Helmond. Ook was hij tot 1992 hoofdvakdocent orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten, Faculteit Muziek, in Utrecht. Aanstaande zaterdag zal hij in het kader van de Orgel Promenade ondermeer Contrapunctus 14 uit ‘Die Kunst der Fuge’ laten horen, die hijzelf voltooide. Het concert begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×