Mogelijk overval voorkomen dankzij alerte getuige

Dankzij een alerte getuige, heeft de politie waarschijnlijk een overval kunnen voorkomen. De getuige meldde de politie afgelopen dinsdagochtend rond 10.30 uur, dat twee jonge mannen aan een scooter op het John F. Kennedyplantsoen stonden te morrelen. Dankzij de goede beschrijving van de signalementen, kon de politie de twee Hagenaars van 17 en 20 jaar op het Oude Stationslaantje onderscheppen. Omdat de mannen hun legitimatiebewijzen in hun auto hadden liggen, liepen de agenten met hen mee naar hun op het John F. Kennedyplantsoen geparkeerde wagen. Daar haalde één van de twee Hagenaars zijn legitimatiebewijs tevoorschijn en gaf dat aan de agenten. Hierop werden beide mannen aangehouden, op verdenking van de diefstal van een scooter.

In hun auto en de omgeving, van het Oude Stationslaantje, vonden de agenten spullen die gebruikt kunnen worden bij criminele activiteiten. Ze kregen dan ook het sterke vermoeden dat het tweetal een overval aan het voorbereiden was. Hierop gingen ze met behulp van speurhonden op zoek naar een wapen. Ze vonden een alarmpistool, bivakmutsen en handschoenen. De verdachten worden nog verder gehoord en blijven daarom vastzitten.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×