De 'Hommage to Donald Judd' van kunstenaar Filip Jonker is het eerste kunstwerk van de expositie Beelden in Leiden dat verkocht is. (Archieffoto: Jacqueline Borg).

Ook belangstelling van kopers voor Beelden in Leiden

Niet alleen het publiek is enthousiast over de openlucht beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht. Ook kunstkopers komen af op de hedendaagse kunst die nog tot en met 29 juli in Leiden is de bezichtigen. Het eerste beeld is inmiddels van eigenaar veranderd. Het gaat om ‘Hommage to Donald Judd’ van kunstenaar Filip Jonker, beter bekend als ‘de Legostenen’. Ook voor een tweede beeld is vrijwel zeker een koper gevonden. De Hogeschool Leiden is erg geïnteresseerd in ‘Flores sub rosa fossa’. De bloemen van kunstenares Linda Nieuwstad blijven dus in Leiden als de koop doorgaat.

Bestuurslid Arjen Pels Rijcken was gisteren te gast in de studio van Sleutelstad FM.

De legostenen verhuizen na afloop van de expositie naar Oirschot. Het bedrijf De Meeuw geeft het een plaats bij het hoofdkantoor in die plaats. De Meeuw is onder andere bouwer van tijdelijke kantoren. Dat heeft ook wel iets van legostenen, vandaar de interesse.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×