Van Kaapstad naar Leiden: fietsen voor water

Op de fiets van Kaapstad naar Leiden: 20.000 kilometer fietsen om aandacht te vragen voor het tekort aan schoon drinkwater in Afrika. Erik Alblas en Annemieke Plat uit Leiden noemen zich de Waterdragers voor Afrika. Waterdragers op de fiets zijn bekend uit de wielersport, waar de knechten bidons water naar hun kopmannen brengen. In Afrika zijn het vooral vrouwen en kinderen die kilometers lopen om water te halen voor het dagelijks gebruik.

In de radiostudio van Sleutelstad vertellen Annemieke en Erik over hun missie. Vanaf september gaan ze tien maanden fietsen. Van Kaapstad naar Leiden.

Erik en Annemiek willen jongeren en kinderen bewust maken van het belang van schoon drinkwater. Hoeveel gebruik je onder de douche? Hoeveel is er nodig voor de voedselproductie? Tijdens de reis skypen en mailen de waterdragers met leerlingen op scholen. Zij vertellen over de landen waar ze doorheen fietsen, hoe gemakkelijk mensen toegang hebben tot schoon drinkwater en hoe zij zelf in die landen aan water komen.

Op 25 augustus is er nog een afscheidsevenement om geld in te zamelen. Op de Beestenmarkt wordt dan een spinn-marathon gehouden van 12 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×