Participatiecentrum roept langdurig werklozen op

Tegen de afspraken met de gemeenteraad in roept het Participatiecentrum Leiden nu ook langdurig werklozen op om zes weken lang onbetaald werkervaring op te doen. De PvdA en de SP zijn boos en eisen in een serie schriftelijke vragen opheldering van het college. “Klopt het dat wethouder De Haan op Sleutelstad FM heeft verteld dat langdurig werklozen worden opgeroepen?”, zo willen de partijen weten. Het Participatiecentrum ging begin dit jaar van start om nieuwe bijstandsaanvragers meteen intensief te begeleiden zodat een uitkering niet in alle gevallen nodig blijkt.

Eerder deze week vertelde wethouder De Haan bij Sleutelstad FM dat nu ook bestaande uitkeringsgerechtigden worden opgeroepen.

PvdA-raadslid robert-Jan van Ette licht de bezwaren van zijn partij en de SP toe aan Melle Tuik in de vrijdag uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad FM.

Tijdens het zomereces gaan PvdA en SP aan de slag met een initiatiefvoorstel. daarin komen de partijen met voorstellen voor verbetering. Na de zomer zal de raad zich daar dan over kunnen buigen.

De PvdA en de SP willen verder van het college weten of er drang of dwang wordt toegepast om de bestaande werklozen bij het Participatiecentrum te krijgen, hoeveel geld de gemeente hieraan uitgeeft en waarom dat geld niet wordt besteed aan leer-werk-trajecten voor deze groep werklozen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×