Drie Roemenen aangehouden voor 'shouldering' dankzij alerte getuige

Woensdag zijn twee Roemenen van 37 en één van 30 aangehouden op verdenking van ‘shouldering’, of wel het meekijken over de schouder van iemand die zijn pincode intoetst. Een 75-jarige Leidse had rond 10.15 uur geld opgenomen bij een geldautomaat aan het Planciusplantsoen in Voorschoten. Vlak voordat ze haar pas weer uit de automaat wilde halen, werd ze aangesproken door een man die vertelde dat er een briefje van tien euro op de grond lag. De vrouw bukte om het biljet op te rapen en haalde daarna haar pasje uit de pinautomaat. Toen de Leidse even later wilde afrekenen bij een tankstation, ontdekte ze dat ze niet meer haar eigen pasje bij zich had, maar een ander. Navraag bij de bank leerde bovendien dat er een flinke hoeveelheid geld van haar rekening gehaald was.

Een getuige had het voorval op het Planciusplantsoen gezien. Omdat hij het niet vertrouwde, had hij de politie gebeld. De getuige kon een goede omschrijving geven van de auto waarin een aantal mannen was weggereden. Daardoor kon de politie de auto op de Witte de Withlaan staande houden. Er zaten drie mannen in. Eén van hen had een groot geldbedrag op zak. Dat kwam precies overeen met het bedrag dat van de rekening van de 75-jarige vrouw was opgenomen. De drie zijn aangehouden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×